Over ons

***

Woord van Wijsheid.

Woord van Wijsheid is een centraal punt waar u terecht kunt voor een ruim assortiment aan diverse natuurlijk en biologische voedingsmiddelen zoals dagvers brood, zuivelproducten ,kefir en verse groenten en fruit. Maar ook glutenvrije producten, diverse natuurlijke cosmetica artikelen, een ruim assortiment voedingssupplementen en nog veel meer. En natuurlijk hoort daarbij een persoonlijke advies voor duurzame keuzes gericht op lichaam en geest. Al meer dan 35 jaar geeft een Woord van Wijsheid advies en begeleiding op het gebied van natuurvoeding en gezondheid. Bij ons vindt u altijd het juiste advies en de laatste ontwikkelingen in de markt.

Tevens biedt Woord van Wijsheid de mogelijkheden voor ontspanning en balans te vinden tussen lichaam en geest in ons Centrum op de Loet 19. 

Filosofie.

Woord van Wijsheid staat voor eerlijke en natuurlijke producten van producenten die achter hun product staan. Daarbij hoort het juiste advies en kennis waar u als consument mee verder kan. Wij geloven in het delen van kennis en informatie en staan altijd klaar voor een praatje over de laatste ontwikkelingen op het gebied van natuurvoeding, suplementen en voeding in het algemeen.

Kom eens langs en maak kennis met een Woord van Wijsheid en beleef wat van nature goed is.

Holistische filosofie

Woord van WIjsheid is een plek waar een holistische aanpak word toegepast. Iets is holistisch wanneer er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de som van de verschillende onderdelen waarvan iets is opgebouwd. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken. Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen. Iets kan niet bekeken of geanalyseerd worden door naar een gedeelte van dat geheel te kijken. Het woord holisme komt van het Griekse 'holon', wat 'het geheel' betekent. Volgens een volger van de holistische leer is alles met elkaar verbonden. Mensen en dieren worden dus niet als individueel gezien, maar als een belangrijk deel van het geheel.

***

Geschiedenis.

Woord van Wijsheid is opgericht door Cor Baaij, hieronder zijn verhaal; 

" In 1976 werd ik flink ziek en in die periode las ik het bekende boek “De kleine  dokter” van A. Vogel. Dat boek veroorzaakte een omkering in mijn denken. Ik werkte destijds in een gewoon supermarktbedrijf. De nadelen voor de mens en voor de natuur van het standaard assortiment gewone levensmiddelen begon tot me door te dringen. Bovendien vond ik de manier waarop mensen met elkaar omgingen niet zo geweldig. Daardoor kwam ik al snel tot de conclusie: hier hoor ik niet thuis. Ik ben toen bij groothandels en andere bedrijven informatie gaan inwinnen over natuurvoeding. Vervolgens starte ik vanuit mijn toenmalige huis in Winkel (NH) op bescheiden schaal met de verkoop van reformartikelen.
 
In 1978 kreeg ik de kans om een reformzaak over te nemen in Amsterdam-West. Dat was behoorlijk pionieren in het begin. Ik had nog weinig kennis over natuurvoedingsmiddelen en voedingssupplementen. Toen ik in 1979 de kans kreeg om een huurpand te betrekken in Schagen was de keus gauw gemaakt. 

Het is mooi werk om te doen. Dienstbaar te kunnen zijn in de richting van je medemens, door ze gezonde en eerlijke producten aan te bieden, die een bijdrage leveren aan de gezondheid en geen schade toebrengen aan de natuur. En ook natuurlijke geneesmiddelen die zonder bijwerkingen veel  kwaaltjes kunnen helpen genezen.

Er voor elkaar zijn, dat is voor mij de zin van het leven."

***

 

Eind 2015 hebben wij op de Loet 19 een Centrum voor balans tussen lichaam en geest mogen toevoegen en hebben wij elke zaterdag een biologische groenten- en fruitmarkt achter onze natuurwinkel. 

Onze focus voor de toekomst ligt bij lokaal en samenwerken met gelijkstemmigen in de regio want samen zijn we sterk en kunnen we een verschil maken in onze huidige leefomgeving. 

Inmiddels is ons team uitgebreid met Indurekha, Frank en Selina en hebben wij ons assortiment verdubbeld, diverse lokale producten toegevoegd en een eigen supplement lijn opgezet.  Wij streven dit in de toekomst te mogen uitbreiden met nog meer natuurlijke producten en advies, zodat u kan blijven beleven wat van nature goed is!