Recepten

***

Alle recepten voor een gezonde en gebalanceerde voeding.

Een lekker gerecht begint met een goed recept. In ons Recepten overzicht vindt u een ruime keuze aan heerlijke recepten en tips.
Onze receptenbank bevat alles voor heerlijke en gezonde smoothies, salades, hoofdgerechten, ovenschotels, toetjes, taarten en nog veel meer.
U vindt hier ook recepten voor een glutenvrij dieet of die rekening houden met bepaalde allergieën en u kan zoekopdracht filteren op deze eisen. Begin vandaag nog met lekker én gezond te koken.

Onze recepten bank zal de komende tijd worden gevuld, samen met klanten, voedings adviseurs en diverse bedrijven  die kun kennis in hun vakgebied willen delen.

***

Wilt u zelf iets delen?

Iets lekkers gemaakt? Deel u recepten met ons en laat iedereen genieten van uw kookkunsten. Zeker recepten speciaal voor mensen met allergiëen die u in de praktijk al hebt uitgeprobeerd. Er zijn zoveel mensen die hier baat bij kunnen hebben.

Heeft u een recept die u graag wilt delen? Stuur ons dan uw recept en wij plaatsen deze in onze receptenbank. U kunt het recept mailen naar
info@woordvanwijsheid.nl.
Vermeldt ook of u uw naam bij het recept geplaatst wil hebben en voor welke allergie het is.

***

Contact.

Heeft u vragen of suggesties? Stuur ons een email naar info@woordvanwijsheid.nl  of bel naar 0224 297 955 en wij helpen u graag verder. U kunt ook langskomen in onze natuurwinkel op de Loet 21-23. Kijk hier voor alle openingstijden.

Luchtige ontbijtwafels

Geplaatst Door:

Indurekha

Benodigdheden:

> een wafelijzer

> een kom

een garde

> een maatschep

> 400 gram pannenkoekenmeel (spelt, meergranen, glutenvrij...)

> 350 tot 500 ml melk (speltdrank/ sojamelk/amandelmelk..)

> 1 theelepel (maatschep) baking soda (natriumbicarbonaat)

Porties:

4-8 personen (16 kleine wafels of 8 grote wafels afhankelijk van je wafelijzer).

Bereidingstijd:


Recept.

Doe 400 gram pannenkoekenmeel in een kom en voeg daar al roerend met een garde de melk aan toe. Voeg dan 1 theelepel baking soda toe. Goed mixen tot je een dik beslag overhoudt. 

Het beslag moet veel dikker zijn dan gewoon pannenkoekenbeslag.

 

Zet het wafelijzer aan en giet de wafelijzervormen vol met het beslag. Druk de bovenkant licht toe en als ze bruin genoeg zijn, haal je de wafels eruit.

 

Variatie:

Je kunt natuurlijk verschillende dingen aan het beslag toevoegen zoals kaneel of speculaaskruiden. Je kunt de wafels opdienen met jam, kokosbloesemsiroop, ahornsiroop, of wat fruit.

 


Allergie informatie.

 

Tevens gistvrij.

Tips.