Recepten

***

Alle recepten voor een gezonde en gebalanceerde voeding.

Een lekker gerecht begint met een goed recept. In ons Recepten overzicht vindt u een ruime keuze aan heerlijke recepten en tips.
Onze receptenbank bevat alles voor heerlijke en gezonde smoothies, salades, hoofdgerechten, ovenschotels, toetjes, taarten en nog veel meer.
U vindt hier ook recepten voor een glutenvrij dieet of die rekening houden met bepaalde allergieën en u kan zoekopdracht filteren op deze eisen. Begin vandaag nog met lekker én gezond te koken.

Onze recepten bank zal de komende tijd worden gevuld, samen met klanten, voedings adviseurs en diverse bedrijven  die kun kennis in hun vakgebied willen delen.

***

Wilt u zelf iets delen?

Iets lekkers gemaakt? Deel u recepten met ons en laat iedereen genieten van uw kookkunsten. Zeker recepten speciaal voor mensen met allergiëen die u in de praktijk al hebt uitgeprobeerd. Er zijn zoveel mensen die hier baat bij kunnen hebben.

Heeft u een recept die u graag wilt delen? Stuur ons dan uw recept en wij plaatsen deze in onze receptenbank. U kunt het recept mailen naar
info@woordvanwijsheid.nl.
Vermeldt ook of u uw naam bij het recept geplaatst wil hebben en voor welke allergie het is.

***

Contact.

Heeft u vragen of suggesties? Stuur ons een email naar info@woordvanwijsheid.nl  of bel naar 0224 297 955 en wij helpen u graag verder. U kunt ook langskomen in onze natuurwinkel op de Loet 21-23. Kijk hier voor alle openingstijden.

Verwarmende smoothie

Geplaatst Door:

Indurekha

Benodigdheden:

> een blender/keukenmachine.

> een stuk gember van 1 centimeter (of iets meer als je van gember houdt)

> een zoete appel (Topaz, Elstar)

> 2 kleine wortels (waspeen)

> een theelepel kaneel

> een rode biet (de grootte van een gemiddelde appel)

> 300 ml kruidige thee (chai)

Porties:

2 personen (2 grote glazen)

Bereidingstijd:


Recept.

Deze verwarmende smoothie is harstikke gezond, maar omdat het buiten nog best koud kan zijn, verwarmt deze smoothie je ook door het gebruik van verwarmende wintergroenten en thee. Een goed begin van een koude ochtend!

 

Eerst maak je een flinke kop kruidige thee/chai, die je laat afkoelen tot de thee drinkbaar is (rond de 40 graden).

Ondertussen was je de biet, de appel, de waspeen en de gember. Schillen is niet nodig. 

Snij ze in stukjes (de gember in kleine stukjes, raspen mag ook) en doe ze in de blender.

Voeg de kop thee toe, met de theelepel kaneel toe en laat de blender zijn werk doen tot je een moesachtige sap hebt, schenk uit in twee grote glazen en drink meteen op.

 


Allergie informatie.

 

Tevens gistvrij.

Tips.