Streekproducten

***

Lokale producten

De mooiste biologische producten hoeven niet van ver gehaald te worden. Ze zijn gewoon in de buurt te vinden. Wij van een Woord van Wijsheid streven ernaar zoveel mogelijk streekproducten aan te kunnen bieden en daarbij een prettige samenwerking te creëeren met lokale bedrijven.
In onze natuurwinkel vindt u diverse soorten streekproducten waar wij de kwaliteit van garanderen. Door het directe contact met de lokale producenten, kennen we hun achtergrond, filosifie en biologische productiewijzen. Hieronder vindt u een overzicht van lokale bedrijven waar wij  mee samenwerken.

***

Samenwerking

Woord van Wijsheid streeft niet alleen naar kwalitatief goede en verse biologische producten, maar let daarbij ook op de betaalbaarheid van het produkt. Door een nauwe samenwerking met bijvoorbeeld diverse telers zijn wij in staat om verse groenten direct bij de telers af te nemen. Hierdoor kan een Woord van Wijsheid de producten aanbieden tegen een betaalbare prijs, maar tegelijkertijd ook een eerlijke prijs voor de teler hanteren. Op deze manier willen wij de lokale markt stimuleren en meewerken deze in balans te houden.

***

Op zoek naar nieuwe producten

Tevens zijn wij altijd op zoek naar nieuwe streekproducten ter uitbreiding van ons assortiment zodat u kan blijven genieten van de beste producten uit de streek.

Mocht u een streek producent zijn en zou u het interessant vinden om in contact met ons te komen, stuur dan een mail met uw contactgegevens naar info@woordvanwijsheid.nl of bel ons op 0224 297 955.


***

Elke dag vers én 100% biologisch

In onze Natuurwinkel kunt u genieten van heerlijk, ambachtelijk en 100% biologisch brood wat wordt aangeleverd door onze lokale bakker ’t Oude Ambacht in Schagen. 

***

t Oude Ambacht

Bakkerij ‘t Oude Ambacht bestaat sinds 2013 in Schagen en was daarvoor 6 jaar in Amsterdam gehuisvest onder de naam Bio Banket Speciaal Amsterdam. Bakkerij ‘t Oude Ambacht staat voor het echte ambachtelijke handwerk en streeft er naar om zo min mogelijk met machines te hoeven werken om met passie een mooi eerlijk brood te maken. Het resultaat: heerlijk mals biologisch zuurdesem brood zonder de smaak van zuurdesem.

***


***

Ambachtelijk, biologisch vlees

Sinds januari 2008 is De Groene Weg Slagerij in Schoorl gevestigd aan de Heereweg 5. Steeds meer consumenten kiezen bewust voor biologisch eten en Slagerij de Groene Weg Schoorl biedt u een ruim assortiment van vlees en vleeswaren. In de zomermaanden verzorgen zij met veel plezier uw biologische barbecue. Alle ingrediënten voor een succesvolle barbecue kunnen zij leveren, inclusief salades, broden, sauzen en uiteraard de barbecue zelf. En wilt u uw vlees graag gevacumeerd meenemen naar uw vakantieadres? Ook dit kunnen zij voor u regelen. Vlees gezond van oorsprong zoals wij dat noemen!

***

Bestelservice

Wilt u een bestelling plaatsen, dan kunt u deze direct bij Slagerij De Groene Weg Schoorl plaatsen en vervolgens ophalen in onze Natuurwnkel. U kunt uw bestelling plaatsen van dinsdag tot en met zaterdag. Besteldt u voor 12:00 uur dan kunt u de  volgende ochtend uw bestelling afhalen in onze Natuurwinkel op de Loet 21-23.

***

Contact

Slagerij De Groene Weg Schoorl

Heereweg 5 1871 EB Schoorl

t. 072-5094582

w. www.degroeneweg.nl.

 


***

Schapenstreek boerderij

De boerderij wordt sinds 1999 gerund door Anita en Mark van Alderwegen.Bij de overname van het bedrijf werden er 300 vleesschapen gemolken waarvan de melk verwerkt werd bij Henri Willig in Katwoude, in de jaren daarna is er gezocht naar een meer maatschappelijke functie voor de boerderij. Dit heeft geresulteerd in een veelzijdige bedrijfsvoering, naast dat er biologisch gewerkt wordt in het natuurgebied de Weelen, is er ook nog een verwerkingstak op de boerderij ontstaan met de productie van schapenkaas en ijs, een winkel, rondleidingen en de zorgboerderij.

De samenstelling van de veestapel is in de loop der jaren verandert naar ongeveer 200 melkschapen en enkele Swifters voor de vleesproducten. De melkschapen zijn kruisingen van het Friese melkschaap en de franse Lacaune. Door het jaar heen zijn er diverse opendagen of evenementen op de boerderij zoals de opendag in Juni, lammetjesdag en "kerstavond in de stal".

***

Kaasmakerij

Schapenkaas is een uitkomst voor mensen met een koemelk allergie, de kaas is zachter van smaak dan geitenkaas en ondanks het hogere vetgehalte is het niet cholesterolverhogend. Ook heeft het een gunstige invloed op de darmflora. Mensen met bijvoorbeeld de ziekte van Crohn of Candida hebben vaak baat bij schapenmelk producten. In onze kaasmakerij wordt de rauwe melk verwerkt tot Goudse schapenkaas. De jonge kaas, saladekaas en gerookte kaas hebben een milde smaak, voor de liefhebbers van pittige kaas zijn er de oudere kazen of kruidenkaas.

IJs

Het is een verrassing voor veel mensen, maar ijs van schapenmelk is echt lekker. Door zijn samenstelling is de melk geschikt voor het bereiden van ijs zonder toevoeging van room of melkpoeder. Zo ontstaat een puur ijs met een lichte vanille smaak. Het ijs wordt op de boerderij gemaakt van de eigen biologischeschapenmelk, zonder kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen.
In 2008 is het ijs verkozen tot lekkerste streekgerecht van Noord-Holland, in juni 2011 is schapenstreek verkozen tot held van de smaak Noord-Holland. Voor meer informatie  www.moois.org.

***

Contact:

Schapenstreek

De gouw 57 A 1614 MB Lutjebroek

t: 06 - 10 09 94 47

e: info@schapenstreek.nl

w. www.schapenstreek.nl

 


***

Regina Faunabeheer

Imkerij Regina is opgericht in 2008. Door mijn werkzaamheden op een zaad-veredelingsbedrijf kwam ik in aanraking met bestuivingsinsecten zoals hommels, vliegen en bijen. Om meer kennis over bijen te krijgen ben ik een bijen-cursus gaan volgen en ben ik zelf bijen gaan houden. In 2008 heb ik een bijen-bestuivings-cursus gevolgd in Horst, Limburg om meer kennis van zaken te krijgen over bijen voor bestuiving.

In de loop der jaren is mijn imkerij hobby uitgegroeid tot een bedrijfsmatige imkerij. Sinds 2014 richt ik mij volledig op het imkerij vak in combinatie met plaagdierbestrijding, onder de naam Regina Faunabeheer.

***

Onze honing

Honing kan worden onderverdeeld in verschillende soorten honing, afhankelijk bij welke bloemen de bijen hun nectar hebben gehaald; koolzaadhoning, bloemenhoning, lindehoning, heidehoning, enz.

De bloemenhoning van Imkerij Regina komt uit de regio Schagen en omstreken.Onze bijenkasten staan o.a. in Callantsoog, ’t Zand, Dirkshorn en Schagerbrug. De bijen bezoeken daarvoor de diverse bloemen die op de akkers en velden staan. Elke honing is daardoor uniek.

De koolzaadhoning van Imkerij Regina komt uit de regio van Groningen. Onze bijen hebben daar tijdens het bloeien van het koolzaad gestaan.
Onze honing is verkrijgbaar in potjes van 250 gr en 450 gr.

***

Contact

Faunabeheer Regina

t. 06-53753154

e. info@reginafaunabeheer.nl

w. www.reginafaunabeheer.nl


***

Maalderij De Gouden Engel

Het samenspel van mens en wind, graan malen op windkracht en daarmee het oude ambacht van molenaar levend houden. sinds de opening in 2009 zet ik bijna dagelijks de molen in werking en maal diverse granen tot meel. Bij gebrek aan wind maak ik gebruik van de gerestaureerde elektrische maalderij uit 1929. Het graan wordt, waar mogelijk, regionaal ingekocht. in onze winkel kunt u behalve de diverse meelsoorten ook een uitgebreid assortiment bakmixen kopen. Van kruidkoek- tot broodbakmix, allemaal naar eigen recept samengesteld van puur biologische ingrediënten, zodat u thuis aan de slag kunt en vooral genieten van uw zelfgemaakte producten.

Vincent Kraan

***

SKAL certificatie

Op 11 januari 2010 heeft de VOF Kraan zijn Skal-licentie gekregen. Dat betekent dat alle meel en meelprodukten van Maalderij De Gouden Engel, het gebak van "Gouden Engel Gebak" en de maaltijden van "Gouden Engel Gerechten" voorzien mogen worden van een EKO-keurmerk.
U kunt er nu van op aan dat alles waarbij niet vermeldt wordt dat het niet-biologisch is, allemaal dus ook echt gecontroleerd biologisch is!

***

Contact

Maalderij De Gouden Engel

t. 06-57782519

e. vincent@maalderij-degoudenengel.nl

w. www.maalderij-degoudenengel.nl

 


***

Zorgboerderij de Klompenhoeve

Wij bieden mensen met een verstandelijke beperking een prettige en veilige woon– en werkomgeving. Een omgeving die inspeelt op ieders mogelijkheden, keuzes en zelfstandigheid. Een omgeving die ook rust, geborgenheid en structuur biedt. Op de boerderij wonen cliënten in een appartement in een zogenaamde 24-uurs woonvoorziening. Daarnaast wonen er nog cliënten in appartementen van het woonproject van De Klompenhoeve in Egmond aan den Hoef.
Op de boerderij werken deze en nog andere cliënten uit de omgeving in de geitenhouderij, de zuivelbereiding en de tuinbouw. Zij maken een breed assortiment heerlijke biologische geitenmelkproducten zoals kaas en kwark en telen groente en fruit. Ambachtelijke streekeigen producten, in een gezonde en schone omgeving.
Hiernaast biedt de Klompenhoeve nog een breed scala aan ambachtelijke, civiele en creatieve activiteiten.

***

Heerlijke geitenmelkproducten

Op Zorgboerderij De Klompenhoeve worden heerlijke ambachtelijke biologische geitenmelkproducten met zorg bereid door begeleiders en cliënten.
De melk is afkomstig van de geiten van de Klompenhoeve en enkele boeren in de omgeving.
Alle producten zijn voorzien van het EKO keurmerk. De klant is daardoor verzekerd van een echt biologisch product. Ook alle ingrediënten die wij gebruiken zijn van biologische oorsprong. 
Geitenmelkproducten kunnen een goed alternatief zijn voor mensen die geen koemelkeiwit kunnen verdragen. In de kaasmakerij vinden bedrijfsmatige activiteiten plaats. Er worden kwalitatief hoogwaardige producten gemaakt door cliënten en hun begeleiders.

Op de etiketten op onze producten vindt u ons COKZ nummer 1221. Dit laat zien dat wij een goedgekeurde verwerker zijn die onder strenge controle staat van de keuringsdienst van het COKZ (Het Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel ).

***

Contact

Zorgboerderij de Klompenhoeve

Hoeverweg 7 1934 PK Egmond aan den Hoef

t. 072-5067067

e. zuivel@klompenhoeve.st-er.nl

w. www.klompenhoeve.nl